Jäntevä keho = Ikuisuusprojektini.
Blogi = Uusi keino saavuttaa tavoitteeni.
Kokeillaan. Kroppa kuntoon kaason hommia varten ensi kesäksi!

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Hiivatulehdus & hoidot

Avaudun tänne nyt hiivatulehduksesta, kun sen avulla on blogiini löydetty lähes yhtä usein kuin Body Train kengillä. Kärsin siitä itse siis nyt kevään aikana 3 - 4 kuukautta, ja joka uusintakerran jälkeen se hoidettiin. Kaverina oli myös joku satunnainen bakteeritulehdus, joka on kuulemma aika yleinen hiivan kumppani.

Kolmisen kertaa kävin terkkarilla, labrassa ja lääkärillä ja joka kerta labratesteillä todettiin, että juu, hiiva ja bakteeri, ota tästä resepti ja tule takaisin, jos vielä vaivaa.

Ensimmäisellä kertaa kokeiltiin yhdistelmälääkettä pillereinä. Kuuri kesti viikon ja alkoholia ei saanut käyttää tippaakaan, tai sai antabusreaktion. Pillerit tuntui ongelmaan auttavan, mutta seuraavassa kuussa samat vaivat jatkui. Labran kautta uutta reseptiä mukaan ja tällä kertaa sain emätinpuikot. 10 puikkoa. Onneksi tajusin laittaa ne alusta asti iltaisin, sillä mitään niin ällöttävää en ole käyttänyt. Puikko siis sulaa sisääsi, eikä se sula todellakaan pysy siellä. Edes nukkuessa. Hyi. Ja sitten heräilet kun se alkaa kunnolla sulaa ja valua. Yök. No, vaiva lähti, mutta taas seuraavassa kuussa palasi. Ja uudet puikot kehiin. Ja näissäkin oli siis se antabus-juttu. Ei ikinä enää.

No, kun tästä vielä uusi kuukauden jälkeen, päätin, etten todellakaan enää varaile aikoja ja mene labraan. Kävin hakemassa apteekin halvimman hiivapillerin, kerta-annoksen, sillä en jaksanut enää mitään antabus-juttuja. Hintaa tuli Ratiopharmille joku alta 17e ja vaiva katosi. Eikä ole vielä ilmestynyt takaisin. Ja hemmetti soikoon, jos tulee, talutan itse tuon miehenkin sinne tsekattavaksi. Ei tule tämmöisestä mitään muuten. On sitä kesätyörahoille muutakin käyttöä.

Mutta juu, jos vaan tunnistat itse hiivasi, hae ihmeessä tuommoinen Ratiopharmin pilleri. Toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti