Jäntevä keho = Ikuisuusprojektini.
Blogi = Uusi keino saavuttaa tavoitteeni.
Kokeillaan. Kroppa kuntoon kaason hommia varten ensi kesäksi!

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Puma BodyTrain -kengät, 99 e. Huuhaata vai ei?

Ostin kyseiset popot kesätyörahoistani, sillä tosiaan, projekti painonpudotukseen ja kehonmuokkaukseen on meneillään, jos se vielä on epäselvää. Vanhat lenkkarini ovat Adidaksen perusversiot, 40e, ja ne hiertävät nykyään kantapääni aika pahaan kuntoon melkein joka käyttökerta. Adidaksen kengät eivät oikeastaan koskaan ole sopineet jalkaani kovin hyvin, mutta halusin viimeksi antaa myös niille mahdollisuuden. Kuitenkin, sovittaessani parisen viikkoa sitten kaupassa näitä Pumia, tunsin jalkojeni rakastuneen. En aio siis ostaa uusia Adidaksia, mutta säilytän toki vanhat vielä sen aikaa, kun niitä voi käyttää. Yleisurheiluun ja lyhyisiin juoksulenkkeihin ne ovat edelleen varsin passelit, sillä en ole heittokenkiäkään vielä raaskinut ostaa, enkä aina juokse tartanilla, jotta voisin käyttää piikkareita. Mutta sitten asiaan.. :)
Pari ensimmäistä lenkkiä kuvittelin kenkien olevan melkoista huuhaata, vauhdin niillä toki saa päälle siihen muotoillun pohjan ansiosta, mutta en tuntenut jaloissani mitään erikoisia tuntemuksia. Lenkit tuntuivat kuitenkin mukavilta, sillä kengät saivat jalkani oikeaan asentoon, enkä tuntenut pitkienkään lenkkien jälkeen painetta nilkoissani tai polvissani. Tästä syystä kävelylenkit ovatkin olleet aika iso osa liikuntaharrastustani viime aikoina.

Noin viikon lenkkeilyn jälkeen nostin hieman tehoja, koska halusin kokeilla kenkien todellista vaikutusta ja paahdoin yhtenä päivänä 2 x 45 min vesipullon kanssa hyvällä temmolla ja 15 minuuttia kestävällä välipalautuksella venytyksineen. Poltto takareisissä oli jälkimmäisellä pätkällä (loivaan ylämäkeen kuljettuna) mieletön ja pakarat joutuivat todellakin koville! Ja rakastuin kenkiin oikeasti! Päätin kokeilla niiden kanssa vielä kävelyretken laskettelurinteeseen, koska siihen oli mahdollisuus ja se todellakin kannatti! Tunnin reissun jälkeen, kun rinne oli ensin kiivetty ylös ja sitten alas, jalkani tärisivät rasituksesta ja vatsa- ja selkälihaksetkin olivat olleet kovilla. Hienoa!

En uskalla vielä juosta kengillä, sillä en tiedä miten jalkani reagoisivat. Aion totutella kävelyyn kunnolla ensin ja ottaa selvää, suositellaanko juoksemista BodyTraineilla lainkaan. Mutta pelkkä kävely.. Vitsit, en uskonut, että sekin voisi olla näin tehokasta. :)

Eli ovatko kengät ihan peruslenkkarit, joista joutuu maksamaan satasen? Muokkaavatko ne vartaloa eri tavoin kuin liikkuminen normaaleilla lenkkareilla?

Sanoisin, että ne eivät ole peruslenkkarit, sillä ne toimivat vähintään siten, että lenkille haluaa lähteä useammin. Ja kävelylenkeistäkin tulee mieluisia, kun tuntee liikkuvansa ihan huomaamattaan melkoista tahtia pohjan muotoilun ansioista. Sitä en vielä tiedä, että miten vartaloni muokkaantuu kenkien ansioista, sillä olen liikkunut niillä vain niin vähän aikaa. Ostos oli kuitenkin mielestäni varsin fiksu, eikä lainkaan turha ja kengät ovat myös esteettisesti kauniit. Hienoa. :)

Tilanne tänään miniloman jälkeen:
paino: 92,1 kg
vyötärönympärys: 79 cm
BMI: 31,1 - merkittävä lihavuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti